Ordningsregler


Ordningsregler


För allas trevnad önskar vi att alla föreningsmedlemmar följer nedanstående ordningsregler.TVÄTTKÄLLAREN

I källaren har vi en tvättstuga som alla medlemmar är välkomna att använda. Du bokar en tid genom att skriva in dig i almanackan utanför tvättstugan. Vänligen respektera angivna tvättider och städa efter dig. Om du inte nyttjar din bokade tvättid kan en annan medlem ta över din tvättid en timme efter starttiden.

 

RÖKNING 

Det är absolut förbjudet att röka i trapphusen, källare eller vind. Med hänsyn till allergibesvärade medlemmar önskar vi dessutom att lägenheterna hålls rökfria.


SOPSORTERING

Föreningen har sopkärl för hushållsavfall, kompost, metall, plast, glas, kartong och tidningar. Läs mer om detta under fliken SOPHANTERING. Det finns även kärl för batterier, glödlampor och lågenergilampor i källaren. Vi är väldigt glada och stolta över att vår sopsortering fungerar så bra.


GROVSOPOR

Medlemmarna kör bort sina egna grovsopor som t ex gamla tv-apparater, bildäck, lysrör mm till Göteborgs Stads angivna sopstationer. Gemensamma utrymmen får inte användas för förvarning av grovsopor.


AVLOPPSLEDNINGAR

För att undvika stopp i dina avloppsledningar, plocka isär och gör rent alla synliga delar under handfat, diskbänk och badkar samt golvbrunnar med jämna mellanrum, minst en gång per kvartal. Om det fortfarande är stopp trots att alla delar är rengjorda, försök med en rensvajer. Kontakta styrelsen om stoppet sitter i stamledningen då det kan vara föreningens ansvar att åtgärda felet.


GEMENSAMMA YTTERDÖRRAR

Se till att dörrarna går i lås. Vi vill inte ha obehöriga personer i huset.


GRILLNING

På gården har vi en gemensam grillplats, på den stensatta delen. Grillen/grillplatsen går inte att boka, om flera medlemmar vill utnyttja den samtidigt samsas vi. Grillning på balkongerna är förbjudet.


LJUDNIVÅ

Vi tillämpar sunt förnuft när det gäller ljudnivån i fastigheten. Försök hålla ljudnivån låg mellan ca 22.00 och 07.00. Om du planerar något som kan tänkas ha en högre ljudnivå, så som renovering eller fest, var då vänlig och informera övriga medlemmar i förväg.


Copyright © All Rights Reserved